Sõbralaadal toimub räimeküpsetamise konkurss


Hei sõbrad! Rannavirulaste ja soomlaste vahel juba 16 aastat toimunud Sõbralaat läheneb ning aeg on jälle sealmaal, et taaskord Soome lahes ujuvatele suurematele kaladele nagu lõhele, forellile ja veterahu terroriseerivatele vene allveelaevadele häbipuna palgele seada ning rahvuslikust räimest neist suuremaid ja sisukamaid roogasid valmistada. Räim on ainult välistelt mõõtudelt väike. Me oleme eelnevate konkursside raames näinud, et kui talle lisada rannarahva traditsiooniline edasiviiv ülemõtlemine, veidi soola ja fantaasiat, leiame vaagnatelt hõrkuselt kõige kopsakamad kalad üldse. Ka on Toomas Hendriku ja Ieva liit meile andnud sõnumi, et räimesõda Eesti ja Läti vahel on lõppenud(me ei saa seda ignoreerida).Võtame konkursi alateemaks õigustatult räimerahu ning tähistame seda igaks juhuks üle 700 aasta kestnud sõprussuhete tugevdamiseks eestlaste ja soomlaste vahel.

Kutsume Teid osa võtma traditsioonilisest

RÄIMEKÜPSETAMISE KONKURSIST, mis toimub SÕBRALAADAL,

9. juulil 2016 kell 15 Kunda rannas.

Osalemistingimused:

  • Toidu põhikomponent peab olema räim
  • Teie kasutatud retseptid lähevad avalikustamisele ja jäädvustatakse nii tekstiliselt kui fotodena tulevaste põlvede tarvis
  • Räimeroa maksimaalne valmimisaeg on 1,5 tundi

Korraldajate poolt on võistlejatele tagatud:

1. Katusealused, töölauad
2. 1 suur BBQ ahi ja 1 grillpann
3. Kausid, noad, lõikelauad, potid, väike elektripliit

Igale meeskonnale garanteerime roa valmistamiseks kohapeal standardse toidukorvi, millesse kuulub: 1 kg värsket räime, kartul, sibul, porgand, tomat/kirsstomat, kurk, marineeritud kurk, roheline sibul, till, petersell, riivsai, riivleib, kliid, nisujahu, munad, hapukoor, majonees, äädikas, veiniäädikas, või ja toiduõli

Lisatoorained, maitseained ja töövahendid, mida oma roa valmistamiseks ja serveerimiseks vajate, palume osalejatel endil kaasa võtta.

Kohtumiseni võistlustules!
Räimeküpsetamiskonkurssi viib läbi Kirjanike maja kohvik Vee Peal meeskond.

Info ja registreerimine: kristi@kunda.ee kuni 06. juulini  2016